Wat is SEO?

SEO, SEA… wat is het eigenlijk allemaal? Dat ga ik je uitleggen. SEO betekent Search Engine Optimalization. Het heeft overeenkomsten met SEA, maar is toch totaal weer anders. SEA, staat voor Search Engine Advertising. Simpel uitgelegd, is SEA betaald en SEO ‘onbetaald’. De bovenste resultaten in bijvoorbeeld Google zijn de advertenties, SEA dus. Hieronder volgen de organische resultaten: SEO. Waarom onbetaald tussen haakjes staat? Nou, je betaalt niet direct aan Google. Het kost alleen wel veel tijd en kennis.

Het is een breed begrip. Optimalisatie van SEO zorgt er simpelgezegd voor dat je beter scoort in de organische zoekresultaten. Hoe beter geoptimaliseerd, hoe hoger u scoort in de organische resultaten. Eigenlijk is het heel simpel. Google houdt namelijk rekening in hoeverre uw website gebruiksvriendelijk is. Hoe gebruiksvriendelijker, hoe hoger de ranking is.

Hulp nodig bij Search Engine Optimalization?

Klinkt best simpel toch? Was het maar zo. Voor veel mensen is het abracadabra én het verandert ook nog eens continu. Bij SEO komt veel kijken. Denk hierbij aan content schrijven, linkbuilding, technische aspecten, websitesnelheid en ga zo maar door. Hier gaat veel tijd in zitten en ook kennis van SEO is vereist. Ik help dan ook graag om jouw SEO te optimaliseren.